ריפוי בעיסוק

מקצוע הריפוי בעיסוק הינו מקצוע טיפולי- שיקומי- חינוכי, שמטרתו לספק לאדם כלים ומיומנויות אשר יאפשרו לו להתמודד עם דרישות החיים. המקצוע מתמקד במגוון העיסוקים המבוצעים על ידי בני אדם בכל הגילאים וחשיבותם לתפקוד האדם ותחושת השייכות החברתית ורווחתו.

מקצוע הריפוי בעיסוק במסגרת "בית מרים" מתייחס לכל תחומי התפקוד השונים: פעילויות בסיסיות בחיי היומיום, פעילויות אינסטרומנטליות, שיפור הנגישות והעשרת התחום התעסוקתי והפנאי. התהליך הטיפולי בריפוי בעיסוק מתחיל מהערכות תפקודיות ובניית תוכנית טיפול פרטנית ו/ או קבוצתית המותאמת לכל משתקם בהתייחס לפן המוטורי, הרגשי, החברתי, החושי והקוגניטיבי מתוך ראיית המשתקם כמכלול.

ההתערבות הטיפולית בריפוי בעיסוק הינה מורכבת ויוצאת מנקודת הנחה שלכל אדם סגנון חיים, מטרות וצרכים שונים. גם ציפיות ודרישות הסביבה שונות מאדם לאדם. ולכן, הטיפול בריפוי בעיסוק נעשה בשיתוף פעולה עם המשתקם, על מנת לזהות את הצרכים האישיים באופן הטוב ביותר ומתוך התייחסות למשתקם כמרכזי בקביעת המטרות, היעדים ואופן השגתם.

מטרת העל של הריפוי בעיסוק הנה שיפור מידת העצמאות של המשתקם עד לניצול מקסימלי של כל יכולותיו, כדי שיתפקד באופן עצמאי. לכן, הטיפול יכול לכלול חיזוק מיומנויות אצל המשתקם כדי לשפר את התפקוד, אך יכול לכלול גם שינויים בסביבה וביצוע הנגשות והתאמות על מנת להעצים את המשתקמים ולהגביר את עצמאותם בתחומי היומיום, כולל בסדנאות התעסוקה. ההתאמות מתייחסות לטיפול האישי, האכילה, העבודה בסדנאות התעסוקה, התאמות למשחקים ולהעשרת תחום הפנאי וכו'. בנוסף, חלק מההתערבות הטיפולית בריפוי בעיסוק כוללת הדרכת מטפלים, מלווים וקרובי משפחה כיצד לסייע בתפקודו של המשתקם.

הטיפול הקבוצתי מגוון ומורכב מקבוצות בעלות אפיונים שונים. בפעילות הקבוצתית בא לידי ביטוי ייחודה של האוכלוסייה מתוך הנחה כי מפגש של המטופל עם אנשים המתמודדים עם אותה בעיה יחלץ אותו מתחושת הבדידות, ויחשוף אותו לדרכי התמודדות שונות ונוספות עם הבעיה. יכולתם של המשתתפים לתמוך ולסייע זה לזה משמשת כגורם טיפולי, שיקומי ומחזק. דוגמאות לטיפולים קבוצתיים: גינון, בישול, היגיינה, העשרת הפנאי, דיון, למידה ועוד'.

  • לוגו עיגול לטובה
  • לוגו תו מידות

יצירת קשר